1 års bryllupsdag

min barsel er slut

Barsel1

Lidt billeder fra en barsel, der nu er opbrugt…

For knap et år siden gik jeg fra på jobbet. Først på sommerferie og siden på barsel. Dengang kunne jeg ikke helt forholde mig til hvordan det mon ville være at være på barsel. Nu sidder jeg modsat og føler jeg helt har glemt hvordan det mon er at gå på arbejde? Jeg skal starte i morgen og jeg håber sådan, at det hele kommer til at gå så godt. Jeg er mega spændt. Imellemtiden vil jeg lige bruge tiden til at gøre status over hvordan min barsel har været. Der har måske ikke været mange ‘perfekte barselsdage’, men der har været gode dage, det har der bestemt. Jeg har i mange år haft en forestilling om hvordan sådan noget barsel var og hvad man brugte det på – ud over at være sammen med sin dejlige baby.

Jeg havde forventet at…

 • Læse gode bøger.
 • Rejse lidt – måske endda spontant.
 • Gå ud og spise (i dagtimerne, naturligvis).
 • Få gang i noget træning.
 • Få ryddet ud i mit tøjskab.
 • Male en masse malerier og være krea med mine smykkesager.
 • Skrive mega mange blogindlæg.
 • Besøge venner og familie og ikke mindst invitere dem hjem.

 

I virkeligheden har jeg…

 • Afholdt både bryllup og barnedåb. Egentlig en stor bedrift i sig selv. Og to virkelig gode dage.
 • Læst én bog – og det var på vores sommerferie i maj. Ikke engang magasiner kan jeg koncentrere mig om at læse til ende…
 • Rejst tre gange – først en lille bryllupsrejse i en hyggelig hytte i Sverige inden babys ankomst, sidenhen en uge i sommerhus i Sverige og sidst en uge på dejlige Rhodos. Så lidt rejseri blev det heldigvis til.
 • Spist ALT for meget chokolade (Netto har tit chokoladebarer til 4kr, og hindbærsnitter til 6kr… Total tarveligt tilbud for en slikmund som mig!)
 • Trænet hjemme på stuegulvet én gang.
 • Gået absurd mange kilometer med barnevognen for at få den lille dame til at sove.
 • Pakket hele hjemmet ned i flyttekasser og pakket det op igen i vores nye hus, som vi købte under barslen.
 • Ikke fået ryddet spor op i mit klædeskab. Jeg har så meget tøj jeg ikke kan passe, men som jeg sådan håber på en gang at komme i igen. Måske det kommer til at ske når nu jeg ikke dagligt lægger vejen forbi Nettos udvalg af raffineret sukker. Men så igen – stillesiddende kontorarbejde skal nok opvejes af mere end én årlig omgang hjemmetræning, hvis den mission skal lykkes.
 • Blogget sporadisk, men elsket hvert et sekund jeg har haft sammen med min blog og jer læsere. Min blog er nok det mest kreative jeg har fået fra hånden i det år, der er gået på barsel. Jeg har bl.a. lukket jer ind i mit inderste og delt min fødselsberetning, og nu også bidder fra vores bryllup.
 • Gået til babyrytmik, efterfødselshold og babysvømning. Og droppet min mødregruppe.
 • Sendt alt for mange Snaps til folk (følg min bruger @blogliebling på Snappen hvis du også vil se hvad jeg sender…)
 • Skiftet bleer i ét væk, vasket umanerlig meget tøj, lavet mad og ryddet op efter det (så meget tid brugt på en baby, der spiser to bidder og er færdig…)

Så ja, virkeligheden blev ikke helt som forventet. Dét er en af de læringer jeg for alvor har gjort mig på min barsel. Jo mindre specifik en forestilling man har om hvad der er ‘rigtigt’, jo mindre skuffet kan man blive. Og så er mit mantra blevet ‘det er en fase’. For det er de fleste ting i livet. Både de gode og de dårlige. Både de søvnløse nætter, febersyg baby, tandfrembrud og flytterod forsvinder på et tidspunkt. Så nyd det gode når det er der, og prøv at tænke på at ‘det er en fase’ når noget er lidt på tværs. Det er det jeg øver mig på og har brugt året til at øve mig på. Nu kalder arbejdet snart igen – fortæl mig lige det bliver godt alle jer, der tidligere har været på barsel?

Follow on Bloglovin‘ / Like on Facebook

2 kommentarer

 • anette

  Åh den tid går alt for hurtig.
  ønsker dig god jobstart og held med ny hverdag
  kh A

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1 års bryllupsdag