black friday - hvad skal man købe?

støt mødrehjælpens julehjælp

mistelten

For mig handler julen i høj grad om at værdsætte alt det gode livet byder på og om at vise denne taknemmelighed overfor folk man har kær. Samtidig at have overskuddet til at dele juleglæden med trængte familier er en fantastisk gave.

Kan I huske jeg skrev et indlæg om Mødrehjælpen og min egen oplevelse med dem? Hvis ikke kan I læse det her. Efter jeg udgav mit indlæg landede der en sød forespørgsel i min mailbox om hvorvidt jeg havde lyst til at dele budskabet om en af Mødrehjælpens vigtige opgaver – nemlig julehjælpen. Og det vil jeg (jule)hjertens gerne. Hvert år uddeler Mødrehjælpen julehjælp til trængende børnefamilier, så børnene kan få den bedste mulige jul. Den tanke tiltaler mig meget.

Jeg er selv kæmpe fan af julen og dens hygge, gode mad og de mange traditioner. Som mor har jeg det ekstra svært med tanken om, at nogle børn skal komme tilbage fra juleferie og høre på alle de andre børns anekdoter om julen, hvis de ikke egen selv har haft råd til så meget som en skive flæskesteg med sprød svær. Derfor vil jeg gerne forsøge at forklare lidt om julehjælpen og hvad det er for en størrelse.

Hvad er julehjælpen og hvem kan få julehjælp?

Julehjælpen er et kontant beløb til trængte familier. Der gives tilskud til mad samt et beløb pr. barn i familien til en gave. På den måde kan familierne arrangere netop den jul de ønsker. Hvert år er der debat om hvorvidt diverse folk skal have julehjælp eller ej fra diverse organisationer. Mødrehjælpens julehjælp gives til udvalgte familier baseret på et særligt sæt kriterier.

Her er et lille udsnit fra Mødrehjælpens hjemmeside om hvem, der kan få julehjælp:

“Der er helt klare kriterier for, hvornår en ansøger er berettiget julehjælp. Ansøgerne skal bl.a. have hjemmeboende børn under 18 år. Derudover skal de have et lavt rådighedsbeløb samt have været ude for en særlig hændelse, der gør hverdagen og økonomien ekstra svær at overskue. Det kan f.eks. være alvorlig sygdom eller en ulykke.”

Hvordan støtter kan man støtte julehjælpen?

Mødrehjælpen har brug for al den støtte de kan få – både små og større donationer kan hjælpe. I år frygter Mødrehjælpen at få endnu flere ansøgninger end ellers og måske ikke have mulighed for at dele julehjælp ud til alle dem, der virkelig har brug for det. Sidste år søgte 6.733 børnefamilier om julehjælp, heraf modtog 2.473 familier julehjælp. Det betød, at 4.946 børn kunne få en juleaften med julemad og julegave, som de ellers ikke ville have fået.

Hvis du har lyst til at give et bidrag kan det gøres både på SMS med teksten JUL til 1231. Så støtter du med 150 kr. Eller via bankoverførsel – læs mere om mulighederne her.

Som en lille sidenote skal det nævnes, at din donation er fradragsberettiget.

Læs mere om julehjælpen og se hvordan du kan bidrage via dette link.

moedrehjaelpen-julehjaelp


Juleindsamlingen er en julegave, der varer hele året. 50 % af de indsamlede midler går til direkte julehjælp og 50 % går til langsigtet rådgivning. På den måde kan Mødrehjælpen hjælpe familier ud af den situation, der har gjort, at de ikke kan holde jul for deres børn.


Follow on Bloglovin‘ / Like on Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

black friday - hvad skal man købe?