lykken er #77

hvordan børster man tænder på en baby?

tænder

Okay, at kalde min 1 årige en baby er måske så meget sagt. Men faktum er stadig, at vi har en udfordring med at få lov til at børste de pokkers tænder og jeg tænker, at vi ikke er de første i verdenshistorien med det problem. Så nu vil jeg rigtig gerne høre om I har nogle gode råd til hvordan man gør tandbørstning til en fest?

Faktisk fik vores lille frøken sin første tand, da hun var bare fire måneder gammel. Dengang var det nogenlunde let at få lov til at børste lidt på den lille hvide mælketand. Nu er det begyndt at vælte frem med tænder og for hver dag, der går, bliver hun mere og mere sur på den tandbørste. Hun vil gerne sidde lidt med den selv, men vi må ikke børste.

Jeg ved godt, at jeg er forælderen, jeg bestemmer, det er en kamp jeg skal vinde, bla bla bla. Jeg kunne bare rigtig godt tænke mig, at det blev en okay oplevelse for hende den lille, så hun føler sig tryg ved tandbørstningen og ikke frygter det. Så hvis I har nogle gode råd til hvordan vi kan få gjort det til en leg (okay – måske det er at sætte forventningerne for højt, men I ved hvad jeg mener) så hører jeg meget gerne fra jer. Er der en tandpasta, der er særlig god? En bestemt tandbørste? En sang? En dans? Jeg tager gerne en foldet papirshat på og danser limbo, hvis det er det, der skal.

Follow on Bloglovin‘ / Like on Facebook

9 kommentarer

 • Frederikke

  Her kører vi med 2 tandbørster, en til den lille dames hånd som hun så selv slutter af med at børste med og så synger vi og hygger i mens. Dog forekommer der dage hvor det er en kamp, men synes bestemt det er blevet bedre den sidste tid, hun er 18 mdr.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har heldigvis aldrig haft dette problem her hjemme. Nu ved jeg ikke om det har været med til at gøre det nemmere, men vores ældste fik altid lov til at gå rundt med en tandbørste, på den måde var det ikke bare en træls ting der kom 2 gange om dagen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh det tandbørstning, det kan bare være en kamp 🙁 hvis det kan være en trøst, så måtte vi også holde vores den ældste (som i rigtig holde med armene under vores ben og hovedet imellem) det lyder barsk, men det var simpelthen rådet fra tandlægen så vi kunne få børstet de tænder ordentligt. Der er bare det, at man ikke kan tale fornuft ind til en baby (og 1 årige) MEN det går altså over, vi har virkelig en hyggestund med tandbørstningen nu hvor hun er 3 år og har haft det længe. Måske det vendte omkring de 2 år hvor man begynder at kunne tale bedre med hende, så fortvivl ik. Det er ikke et traume i skal igennem til hun bliver 18. Vi er igennem det samme med lillebror nu, men jeg tager det væsentlig mere afslappet denne her gang, nu ved jeg jo det “bare” er for en stund vi lige skal gøre det, og så kan vi grine, nysse og synge om tandbørstningen senere som vi oplever at vi gør med den store nu ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • "Kun" kommende mor

  Kan det hjælpe hvis I børster jeres egne tænder på samme tid? Og evt børster tænder på hinanden, selvom det måske virker utrolig fjollet?
  Ps. er der fundet en vinder af vedhænget?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Godt forslag, det prøver vi på fremover 🙂 Hun er nemlig meget glad for at kopiere hvad vi gør for tiden – så med lidt held vil hun også gerne børste tænder fordi vi gør det 😀

   PS. Vinderen er fundet – tjek hvem det blev i dagens indlæg 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Præcis det samme her. Min 1-årige pige kæmper imod med alt, hvad hun har, så pt er det ren tvang at få børstet tænder. Håber det går over på et tidspunkt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Min far sang eller fortalte historier for mig og min søster, når vi fik børstet tænder – så inkluderede han vores tænder i sangen. Fx noget med at den lille tand allerbagerst var bange for karius og baktus og derfor skulle tandbørsten hjælpe den. Eller at tandbørsten var et lille dyr, der søgte læ for regnen i en hule (vores mund) og så skulle vi selv åbne munden og lukke tandbørsten ind.
  Måske det er lidt forvirrende skrevet. Men det hjalp altid og jeg husker tandbørstning, som noget sjovt og hyggeligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er en vildt sød idé! Tak <3 Jeg håber netop på, at vi på sigt kan gøre tandbørstningen til en hyggelig del af både morgen og aftenritual. Jeg vil klart prøve med lidt kreativ sang og små historier 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

lykken er #77