blogging for frb.c shopping

hvordan er det at flytte fra byen?

IMG_2478

Én af de gode ting i min ‘nye’ by er slottet og den fine park, hvor man kan gå mange ture..

Kan I huske dengang vi flyttede fra KBH til provinsen? Der skrev jeg lidt om hvad jeg var bange for at komme til at savne og hvad jeg glædede mig til. Jeg tænker, at jeg efter mere end et halvt år, lige vil lave en status på hvordan det står til herude bag ligusterhækken i det lille gule murstenshus. Jeg har samlet de ting jeg regnede med at savne og de ting jeg glædede mig til nedenfor samt svaret lidt på hvordan landet ligger i dag – det er teksten i kursiv, der beskriver hvordan det er gået.

Jeg regnede med, at jeg ville komme til at savne…

 • Det store udvalg af restauranter og take-away i KBH. Vi har endnu ikke fundet vores nye ‘stamsted’ og jeg savner både Stefanos Pizzaria og Det Eksotiske Hjørne på dage hvor det skal være lidt nemt… Jeg har fået et par tips til pizzariaer på min IG (@blogliebling), som skal prøves af ved lejlighed.
 • Cykelture rundt i KBH om sommeren. Det savner jeg faktisk en del. Jeg kunne egentlig også bare cykle lidt mere her… Pt. er min cykelnøgle forsvundet og jeg er faktisk også på udkig efter en mere mormor-ish cykel med mulighed for kurv foran og barnesæde bagpå. Forhåbentlig kommer der gang i cyklingen igen en dag.
 • De mange butikker – både dagligvarer og andre forbrugsgoder. Det savner jeg overraskende lidt. Vi har Rema1000, Netto og Super Brugsen i gåafstand og mange flere butikker en kort køretur væk (eventuelt på cykel – hvis nu nøglen ikke var væk). Både tøj, ting til bolig og baby shopper jeg stadig løs af – vi har nemlig også Wifi herude i provinsen og adgang til levering af pakker…
 • Det forudsigelige liv som bolig-lejer. Med uventede regninger til kloakmænd, en hurtigt voksende græs(mos)plæne og tusinde byggeprojekter kan denne godt stå lidt på listen over ting, man kunne fristes til at savne fra livet før grundskyld og terminer.
 • Den relativt korte afstand til mit arbejde (ca. 10 km hver vej), som har gjort jeg har kunne cykle om sommeren. Pendleriet går ret godt faktisk – de fleste dage. Jeg savner da nogle dage at kunne kombinere den daglige motion med transporten til job, men du får mig altså ikke til at cykle så langt til daglig – og slet ikke når der er et barn, der skal hentes fra vuggestue… 
 • De venner og veninder, der bor i byen. Jeg savnede især mine APA piger og deres babyer den sidste tid af min barsel. Men nu hvor hverdagen alligevel ikke tillader så meget socialliv, så går det egentlig ok at bo lidt væk fra folk. Til gengæld er vi kommet tættere på andre. Så det går måske lige op.
 • Udsigten fra vores dejlige altan og de flotte solnedgange i stuens store vinduesparti. Jeg har fundet ud af, at udsigten fra vores terrasse er mindst ligeså køn. Så slå den KBH!
 • Alle minderne fra graviditeten og den første tid i vores datters liv, som har fundet sted i og omkring vores lejlighed. Jeg har tænkt overraskende lidt over netop dette. Jeg lever meget mere i nuet end jeg gik og troede. Jeg værdsætter den tid vi havde i byen og savner lidt det leben, der nu engang er i sådan en storby. Men, faktisk passer det mig rigtig fint at være der hvor jeg er nu. Hver ting til sin tid. Og jeg elsker at bo i det lille gule hus med verdens flittigste autodidakte håndværker og den skønneste lille tumling på nu 1 helt år.

Jeg glædede mig til…

 • Grillaftener på terrassen og solbadning i haven. Vi har fået grillet lidt på vores nye grill, men solbadning er det ikke blevet til én eneste gang. Bedre held næste sommer.
 • Kolde vinterdage foran pejsen sammen med mine to favoritter (min mand og datter). Dette har jeg endnu tilgode – sammen med snerydning af hjørnegrund. GISP!
 • Små friske blomsterbuketter plukket i egen have. Haven har kastet lidt af sig, men ærlig talt… Den skal nok have en ordentlig overhaling næste sommer for sådan rigtig at blive pæn og brugbar. Jeg går efter et hyggeligt, ikke for klinisk, men stadig ryddeligt og let at holde for en børnefamilie kinda look til haven… Gode tips modtages gerne. 
 • Legeaftaler mellem min datter og hendes søde fætter – de to elsker hinanden, det kan man allerede se. De kommer til at bo max 5 minutters gågang på mini-ben fra hinanden og jeg håber det bliver en gave for dem at have hinanden så tæt på. Det her punkt er nok det aller bedste ved at være flyttet! De to små baryler går i samme institution og de har allerede knyttet et tæt bånd, det er tydeligt at se. Jeg håber det vil holde ved i takt med de bliver ældre.
 • Skovture og gåture i det nye kvarter. Skovture har der endnu ikke været mange af, men gåture på diverse villaveje har været på programmet næsten dagligt siden indflytningen. Også den flotte slotshave er blevet frekventeret flittigt. I øvrigt kan det varmt anbefales at flytte i sådan en barsel – så får man rigtig gået rundt og set sit nye kvarter når baby ikke vil sove og bare vil køre og køre og køre i sin vogn..
 • Kortere køreture til favoritstrandene i Nordsjælland og ditto ishuse! Det er blevet til ALT for får is, men til gengæld har vi sidste uge været på stranden hele to gange. I september! Den var ny.
 • Mulighed for at invitere gæster til middag i vores lidt større spisestue. Spisestuen er blevet testet til lidt børnefødselsdag osv. og det spiller bare. Vi kan desværre ikke mase hele den store familie ind, men søskende, forældre og bedsteforældre kan vi være. 
 • Indretningen af vores første egen bolig. Vi skal sætte lidt i stand og sætte vores eget præg på huset, indenfor de rammer vi nu engang har. Det bliver rigtig fint – det er jeg sikker på. Selvom jeg som rutineret flytter efterhånden godt ved den slags tager lidt tid. Lidt over et halvt år inde i livet som husejere er vi stadig i gang – og jeg har lidt på fornemmelsen at det bliver et evighedsprojekt når man ejer sit eget. Der er altid lige et eller andet man gerne vil have fikset… Min helt store drøm er nyt badeværelse og bryggers – men der er vidst lidt tid til det bliver en realitet.

Follow on Bloglovin‘ / Like on Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

blogging for frb.c shopping