badetøj til mor og baby

kom jeg ukrudtet til livs?

 

Collage4

-Sponsoreret-

Er der noget jeg værdsætter ved at være flyttet, så er det vores have. Især når solen kommer på forlænget weekend i DK, som den netop har været det nu. Der er naturligvis også en del arbejde i at have sådan en grøn matrikel, og fordi vi har haft (og har) travlt med den indendørs renovering, så er haven blevet forsømt en anelse. Siden jeg skrev dette indlæg om status på livet med eget hus, er vi blevet ejere af en fin græsslåmaskine, der kan alt det jeg drømte om. På papkassen den blev udleveret i stod der noget i retning af “enjoy your weekend – Texas will do the job for you” (Texas er mærket på maskinen..). Jeg synes måske lige det er at oversælge maskinen, for nok er den selvkørende, men den skal altså have en chauffør til at følge den rundt i haven og det kan godt tage sin tid. Og sådan er det med haver – det tager tid hvis det skal se pænt ud. Selv sådan en lidt laid back, loose, boheme lækker have kan kræve sin havemand/kvinde. At have sin egen have er måske lidt at sammeligne med at have børn. Det er hårdt arbejde i perioder, men også en kæmpe fornøjelse.

Da jeg blev spurgt om jeg ville teste Roundup takkede jeg ja, for at se om det mon var et produkt, der kunne bruges i vores have som en nem og hurtig løsning på et tilbagevendende problem med ukrudt. Jeg er jo relativt ny i titlen som haveejer, så jeg prøver mig lidt frem. Jeg besluttede mig hurtigt for, at ukrudtet i vores ujævne græsplæne ikke skulle sprøjtes – produktet går ind i bladene på alle typer planter og trænger ned i rødderne og dræber det. Så eftersom jeg ønsker mig en pæn plæne, må jeg nok hellere i gang med lidt manuel lugning i plænen i stedet.

Collage3a

Men hvad har jeg så brugt produktet til? Og hvordan har det virket?

Først og fremmest kræver det lidt planlægning at bruge Roundup. Vejrforholdene skal være korrekte under brug samt nogenlunde stabile efter brug. Så da solen endelig kom frem fik jeg lejlighed til at lave nogle små test rundt på vores ene terrasse mellem fliserne, hvor jeg helst ikke vil have for meget til at gro. På billederne her kan I se udviklingen på ukrudtet over nogle dage. Jeg synes det var svært at ramme præcist på planterne og jeg tror ikke helt jeg har fået givet dem nok, men effekten lader til at være som ønsket. Ukrudtet dør allerede her 3 dage efter brug. Men husk på, at det ikke kun er ukrudt Roundup dræber – så vær varsom hvis du vælger at bruge produktet i din have. Jeg er ikke færdig med at forsøge mig med forskellige teknikker. Næste projekt bliver lugning af ukrudt i hækken på den helt naturlige, øko måde med håndkraft, så vores lettere forsømte hæk kan få de bedste vækstvilkår.

-Sponsoreret-

Follow on Bloglovin‘ / Like on Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

badetøj til mor og baby