fantastiske rabatkoder

10 ting jeg ville ønske jeg havde vidst før jeg blev mor

 photo babybule3_zpsb0akzvgh.jpg

Uanset hvor meget man væbner sig med ny viden fra World Wide Web, bøger og bekendte inden man bliver gravid og forældre kan man aldrig helt forberede sig på hvad, der venter. Nogle ting skal man bare lære ved at prøve det – og sådan er det nok generelt at være forældre. Alligevel er der nogle ting, der har overrasket mig og måske endda nogle ting jeg gerne ville have vidst mere om.

Hvad ville jeg ønske jeg havde vidst før jeg blev mor?

 1. At fødsler sjældent bliver som man har drømt om eller forestillet sig, men der kommer stadig dejlige børn ud af det.
 2. At kroppen også gør ondt dagene efter fødslen. Måske endda i uger efter.
 3. At der findes noget, der hedder ‘efter-veer’. Av av!
 4. At amning ikke nødvendigvis er så nemt. Det kan blive det – jeg er blevet fan, men hvor kan det dog også være ubehageligt og hårdt.
 5. At der findes en super gruppe på Facebook – Ammenet – og en tilhørende hjemmeside, hvor man kan få rigtig god hjælp.
 6. At det kan være hårdt at være gravid og at folk, der konstant kværner ‘at være gravid er ikke en sygdom’ nok ikke selv har haft en træls graviditet. For nej, graviditeten i sig selv er ikke en sygdom – men der kan sørme følge mange gener med hvis man er uheldig. Og så er det altså rigtig træls at blive set skævt til.
 7. At hormoner i kroppen bl.a. kan give voldsomt ømme led – også efter fødslen.
 8. At man ikke behøver stresse over at stimulere sin nyfødte med babyrytmik, svømning og diverse aktiviteter. I de første uger er nærvær og omsorg alt rigeligt. Man kan godt give sig selv tid til at lande i den nye rolle som familie og nyde det lidt inden alle aktiviteterne går i gang.
 9. At der måske ikke kommer lyserøde skyer, flyvende enhjørninge og ren lykke i dét øjeblik du bliver mor. Det har jeg skrevet lidt om i indlægget om mit 100 dages jubilæum som mor. Men for mit vedkommende er magien kommet snigende og kærligheden til min datter gror voldsomt.
 10. At babyer vokser lynhurtigt ud af deres nuttede tøj – og at det er mega vemodigt hver gang man pakker en størrelse væk. Og nåh ja – man bliver aldrig helt færdig med at anskaffe sig diverse til det lille menneske. Hver gang man tror man er indehaver af ALT sådan en lille størrelse skal bruge opstår et nyt behov..

 

Follow on Bloglovin‘ / Like on Facebook

2 kommentarer

 • Hanne Olsson

  Jeg synes kun, det er positivt, at vi ikke kender de negative sider på forhånd. Der er nogen,der kunne finde på at vælge skønne børn fra, hvis de gjorde. Når vi vælger at føde børn, er resten af livet fyldt med glæder og bekymringer, som vi aldrig kan forberede os på. Det er livet. Det positive er, at vi aldrig vil vælge børnene fra, når først de er her.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er helt enig i, at livet med børn er fyldt med glæder og bekymringer 🙂 Jeg ville aldrig vælge fra, selvom jeg havde vidst ovenstående <3 Børn er fantastiske. Men som jeg også skriver er der bare ting man ikke kan læse sig til, man må lære det ved at prøve det, alligevel synes jeg nogle gange det hele kan blive malet meget lyserødt og så kan man føle sig helt forkert hvis man ikke oplever det på samme måde 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

fantastiske rabatkoder