et halvt hurra

pusletaske fra day

En ting jeg ikke havde meget viden om inden mit moderskab for alvor begyndte, var pusletasker. Både selve tasken og dens funktion, men også hvad den skulle indeholde. Jeg har derfor prøvet at skrive lidt om hvad jeg kan anbefale for en taske samt hvilke ting vi har i vores taske. Gode tips til hvad man bør have med sig i sin pusletaske er velkomne i kommentarfeltet.

Min pusletaske

‘Min pusletaske’ – det lyder som om det er mig, der skal pusles, det er det (heldigvis) ikke, men I ved hvad jeg mener. Jeg havde fødselsdag et par uger før min termin. I gave havde jeg ønsket mig et shoppernet fra Day, som jeg havde planer om at bruge som pusletaske. Dertil ønskede jeg mig en stor toilettaske, ligeledes fra Day, som skulle holde styr på den mange småsager sådan en pusletaske rummer. Den løsning var ikke nær så dyr som de mange fine pusletasker fra Ida Ising og hvad de ellers hedder.

Jeg fik begge dele i gave – både nettet og toilettasken, men blev rådet af min søster til at bytte det brede net jeg fik til det nye, lidt smallere net Day netop havde sendt i butikkerne. Jeg ville gerne have det i sort, hvilket viste sig at være nærmest umuligt at opdrive. I min søgen efter det smalle, sorte net fra Day faldt jeg imidlertid over noget endnu bedre. En rigtig pusletaske fra Day! Jeg anede ikke de lavede den slags. Jeg byttede derfor net og toilettaske og smed lidt ekstra i puljen, så blev der til den fine pusletaske fra Day – og det har jeg ikke fortrudt.

Hvad kan den så?

Den er neutral, uden at være kedelig. Min mand kan bære den, uden det bliver for ‘pinligt’ og femi. Den er super rummelig, uden at være for klodset. Nede i tasken er der ét stor rum samt en stor og tre mindre åbne lommer, derudover er der fire lommer rundt udenpå tasken. Der er med andre ord god mulighed for at ‘sortere’ sagerne og komme nemt til dem. Taskens klap er lukket med magnet, hvilket er mega praktisk og så er der lynlås på selve tasken så alt ikke vælter ud. Den har justerbar skulderstrop og kan derfor f.eks. hænges på barnevognen. Desuden har pusletasken en praktisk klap, man kan bruge til at pusle på. Her vil jeg dog slå et slag for, at man har et vådliggerlagen eller anden form for vaskbart, vandtæt underlagen til at lægge på klappen når man pusler – hvis nu uheldet er ude er det træls at rende rundt med en taske med diverse på. Klappen er lukket med lynlås, så den ‘ruller’ ikke ud hver gang man åbner tasken, og det er altså en rar feature hvis I spørger mig.

Uden at have prøvet andre pusletasker, vil jeg derfor gerne smide en anbefaling til Day pusletasken. Modellen hedder Gweneth Sign Baby og den koster ca. 799kr. Den findes vidst i flere forskellige farver. Jeg kunne ikke selv finde den online, da jeg var på jagt, men fandt den i Illum.

Hvad gemmer min pusletaske på?

Indeholdet af min pusletaske har været lidt af et eksperiment indtil nu. Men man finder langsomt ud af hvad der er nødvendigt afhængig af hvor lang tid man er på tur. På nuværende tidspunkt, med en ammende datter på 4 måneder har jeg følgende i tasken:

 • Ca. 5 bleer (afhænger selvfølgelig af hvor længe vi er væk, har hørt en tommelfingerregel om minimum 1 ble per time man er væk)
 • En pakke vådservietter (man kan også fugte skumklude og putte dem i en frysepose)
 • En lille rulle fryseposer (bruges til at smide bleerne ud i samt til det tøj, der er ‘uheld’ på)
 • 2 stofbleer samt vandtæt pusleunderlag til pusling
 • 2-3 stofbleer til amning (og dækning af bryst under amning)
 • Et sæt ekstra tøj (til baby – ikke til mor, selvom hun nogle gange er mindst lige så beskidt)
 • Et hav af savlesmækker (især når der er tænder på vej)
 • En lille zinksalve (her har vi en lille prøve vi fik med i babypakken fra Club Matas, den er perfekt at have med på farten)
 • En fed creme til de kolde vinterkinder
 • Håndsprit
 • Ekstra sut
 • En flaske med vand til den ammende (aka mig)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

et halvt hurra