barsel inden baby - nyd det nu!

ingen havde fortalt mig, at gravide…

ADVARSEL – ikke for sarte (eller forfængelige) sjæle. Ej, bare rolig. Det er slet ikke så slemt. Jeg har i dette indlæg samlet nogle af graviditetens mindre charmerende sider i punktform. Man ved (forhåbentlig) godt, at man bliver tyk når de to streger viser sig på tissetesten, men der følger meget mere med kan jeg godt love jer – også ting jeg ikke havde tænkt over som førstegangsfødende. Enhver graviditet er forskellig – så bliv ikke skræmt. Dette indlæg skal tages med et smil. Er du selv gravid eller har du været det? Så tilføj gerne flere punkter til listen i kommentarfeltet.

Ingen havde fortalt mig…

 • At ens hårvækst forandres når man bliver gravid.. Da jeg en lun forårsdag på altanen løftede op i min bluse for at sole maveskindet rev jeg blusen hurtigere ned igen end jeg som gravid kan indhalere en pose slik. På mit kridhvide maveskind var de normalt små dun pludselig blevet strittende og mørke. GISP!
 • At morgenkvalme ikke nødvendigvis kun er noget man har om morgenen – og at kvalmen i sig selv ikke altid er nok. I mit tilfælde har jeg sagt hej til ‘Ulrik’ et utal af gange – på alle tider af døgnet. Bl.a. siddende i min bil med en pose (som jeg fast havde liggende i bilen under passagersiden til nødstilfælde) i p-kælderen på mit arbejde efter en lang arbejdsdag, midt om natten mens min mand festede og hyggede sig i byen (jeg var mere tømmermændsramt end ham), midt på arbejdsdagen og jeg kunne blive ved. Kvalmen havde absolut ingen pli og dukkede op lige når det passede den. Jeg havde fast en spand med mig rundt ved min side i lejligheden et par måneder. Det savner jeg absolut ikke.
 • At ens krop bliver fuld af et himmelsk hormon, der ‘blødgører’ ledene. Det kan medføre bækkensmerter og besvær med selv at rejse sig op fra sengen/sofaen/gulvet eller hvor man nu har fået lagt sig på ryggen. Den strandede hval er virkelig ikke nogen dårlig sammenligning. Eller måske lidt mere en skildpadde, der ligger på skjoldet og ikke kan dreje rundt. Det er håbløst.
 • At brysterne kan blive fyldt af mælkelignende substans FØR man har en baby. Hvad pokker skal man bruge det til?
 • At det kan blive en bedrift i sig selv at komme i bad, vaske hår, lægge makeup, få tøj på og især sko på. Jeg vil så meget og orker så lidt for tiden. Det lykkedes mig dog, relativt elegant, at få lagt neglelak på tæerne forleden (måske I så det på Instagram?) Det var en stor bedrift.

 

Follow on Bloglovin‘ / Like on Facebook

4 kommentarer

 • Tillykke søde du! Det er en fantastisk tid du har i vente 😉
  Da jeg var gravid spise jeg 2 bakker jordbær lige efter arbejdet. Ellers kunne jeg ikke koncentrere mig..hi hi… de skulle bare ned i en fart også kunne jeg tænke på aftensmad.
  senere fandt jeg ud af den periode hvor jeg havde mega jordbær trang var i den periode hvor foster havde brug for ekstra jern. Så giver det jo meget god mening. I dag kan jeg godt spise jordbær men ikke i samme omfang som dengang 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak Chau :147: Jordbær er ikke den dårligste craving :yum: Jeg har vidst ikke været nær så sund med mine cravings :see_no_evil:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg husker tydeligt, hvordan jeg sidst i graviditeten måtte sidde i skovskider-stilling og løfte op i min mave for at barbere mig forneden. Og stadig kunne jeg ikke se hvad jeg foretog mig. Neglelak på fødderne var ikke en option – jeg var lykkelig sommergravid så jeg skulle heller ikke tænke på at få sko på. Sundhedssandaler fra matas var det eneste jeg kunne få mine gigantiske, vandfyldte hobbitfødder i. Ja jeg havde så meget vand i hele kroppen, at jeg en nat skulle op at tisse, og sigtede efter at sætte mig på toilettet – men fejlbedømte størrelsen på min mås, så jeg endte halvvejs i kattebakken ved siden af. Og så spiste jeg herre mange lakrids-snørrebånd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh ja – det er heller ikke nemt at se under maven :see_no_evil:

   Jeg har taget kampen op og fået lagt neglelak på tæerne. Det lykkedes. Kæmpe sejr! De fleste dage hopper jeg også i mine Birkenstocks – det er bare nemmere og rarere 😉

   Sjov historie med kattebakken :speak_no_evil: :joy_cat:

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

barsel inden baby - nyd det nu!