hvornår kommer babybulen?

gravid cravings

 photo cravings_zpsis3n3gkr.jpg

Et spørgsmål jeg er stødt på oftere end jeg havde regnet med under min graviditet er ‘har du så haft nogle særlige cravings?’ Jeg ved godt det er en af de helt klassiske ‘fordomme’ omkring gravide, men jeg havde alligevel ikke tænkt over, at jeg ville blive spurgt ind til mine madvaner så hyppigt. Jeg har ikke haft sådan en sær trang til asier og har ej heller (endnu) hvæset af min kæreste og sendt ham ud af døren efter helt specielle fødevarer. Men jeg har da nogle ting jeg har haft meget mere lyst til end tidligere. Her er hvad jeg lige kan komme i tanke om..

Mine gravid ‘cravings’..

 • Groft franskbrød med hummus (det skal være dén fra kantinen på jobbet – jubler når jeg ser det er på frokostbuffeten) – brød har generelt været guld værd under og efter en lang periode med kvalme og opkast.
 • Croissanter – brød på kage måden. Måms måms måms!
 • Sushi! Det er en dyr dame, der gemmer sig bag mit maveskind. Aldrig har jeg haft så meget lyst til sushi som jeg har nu. Og det afleder endnu et hyppigt spørgsmål; ‘må gravide spise sushi?’ Til det har jeg researchet mig frem til, at ja, det må de (vi) godt. Der er nogle fisk man skal undgå, og så skal fisken være behandlet ordentligt, dvs. bl.a. frosset ned minimum 24 timer – hvilket er et krav på danske sushi restauranter. Så vælger man en restaurant med en af de glade smileys føler jeg mig ganske tryg ved at tilfredsstille sushi sulten.
 • Vand – jeg har aldrig været så tørstig før som jeg er nu. Egentlig er det nok meget sundt for mig at lære at drikke mere vand.

 

Samtidig med, at jeg har haft mere lyst til nogle særlige ting end tidligere, har jeg også haft nedsat appetit på nogle af de ting jeg ellers altid har spist meget af. Jeg har altid været en slikmund og har dagligt (ja, dagligt) spist chokolade eller slik, men det har jeg ikke helt lyst til på samme måde. Så hellere en croissant. De fleste dage har bacon fået mit maveindhold til at vende sig. Og lugten af kaffe, som jeg ellers altid har fundet mega hyggelig, har fået mig til at rynke på næsen. Førhen drak jeg masser af mælkemokka aka latté, nu melder lysten sig kun ganske sjældent. Så der er altså med andre ord sket en ændring i mine smagsløg (for ikke at tale om lugtesansen! – men det er et helt andet emne). Til sommer frygter jeg lidt, at de forbandede gode milkshakes fra Paradis kommer på listen over ting jeg kan lide ekstra meget. Det kan godt blive en dyr affære.

Follow on Bloglovin‘ / Like on Facebook

4 kommentarer

 • Sjove ting, som man pludselig kan få lyst til. Men ja, den med vandet er nu nok helt okay 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja det er lidt skægt hvad kroppen kan føle den har behov for – selvom den sikkert slet ikke trænger til hverken croissanter eller sushi 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  jeg tabte mig de først måneder, da jeg ikke kunne spise nogen form for sukker! Det aftog desværre igen :joy:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hehe – jeg må indrømme jeg har svært ved at styre min vægt. Kiloene kommer snigende – håber de går ligeså let som de er kommet 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

hvornår kommer babybulen?