gode grill opskrifter

repost: kanotur i sverige – hvordan?

I skrivende stund er jeg på vej hjem fra kanotur i Sverige. Det er efterhånden blevet det man kan kalde en tradition, at min kæreste og jeg går offline, kører over sundet og nyder et par nætter i den frie natur. Det er en super dejlig ferieform og sådan et par dage kan varmt anbefales. Sidste år skrev jeg denne ‘opskrift’ på en kanotur i Sverige. Hvis I skulle få lyst til at gøre os kunsten efter kan I derfor få lidt inspiration nedenfor.

 photo eb17bcaf-21c1-49b5-884b-0b7a0bc2f989_zps7be101ac.jpg

 photo 5d977309-5107-4f0d-b805-28653646157d_zps11673065.jpg

 photo 5275fb21-7180-42b1-a4fb-68a61b371ff4_zps28e91afd.jpg

-REPOST-

Efter mit indlæg i går er der kommet et par spørgsmål på mail om hvordan man arrangerer sådan en kanotur og hvor meget det koster. Jeg vil derfor ganske kort fortælle hvordan vi gjorde i år. Jeg vil ikke gå så meget i detaljen med hvad vi har haft med og pakket, men hvis I har spørgsmål til det er I meget velkomne til at skrive dem på mail eller i kommentarfeltet.

Kanoleje

Vi bookede en kano hjemmefra via denne side til søen Halen. Man kan booke en weekend (fredag til søndag). Der kan være to voksne i en kano. Inklusiv i kanolejen er redningsveste, padler, et kort over området og en vanddunk til rent drikkevand. Det er en god idé at leje en kanovogn også, hvis man gerne vil sejle fra sø til sø, som vi gjorde. Man kan betale med Dankort ved ankomsten. Dejligt nemt.

  • Pris for kanoleje: 560SEK
  • Pris for “overnatningskort” (obligatorisk): 60SEK
  • Pris for kanovogn: 60SEK
  • Pris i alt for en weekend: 680SEK

Inklusiv i pakken er de mange fine overnatningsmuligheder langs søbredden. Der er opstillet skraldespande langs ruten, der er bålpladser, gratis brænde og nogle steder er der også toiletter og sheltere. Alt i alt nogle meget fine forhold.

Transport

Vi kørte derop i bil. Søen ligger ved den lille by Olofström. Fra København er der knap 200km (hvis man kører over broen), og det tager lidt over 2 timer. Vi købte et BroPas, da vi regner med at skulle til Sverige igen. Selvom man ikke har nogle planer om at komme til Sverige lige forløbig kan det godt svare sig at købe et BroPas, da den samlede pris bliver et par kroner under en normalbillet. Man kan bestille sit BroPas her, det kommer med posten indenfor en uge.

  • Pris for bro (med BroPas): 153DKK hver vej.
  • Pris for bro (uden BroPas): 345DKK hver vej.
  • Pris for BroPas: 270DKK pr. år.

Andre gode tips

Vi handlede mad ind i City Gross i Malmø på vejen derop. Det er en kæmpe butik (lidt a la Bilka) med masser af mad. Der findes også en stor butik på vejen til Olofström i byen Fjälkinge ved navn Eko, hvor der bl.a. er bland-selv-slik for 3,90SEK pr 100g. Meget farligt sted! Men et besøg værd hvis man ligesom jeg har et sæt søde tænder.

Det var lidt omkring de praktiske ting ved sådan en kanotur. Jeg håber I kan bruge guiden. Smid gerne en lille beretning til mig på blogliebling@gmail.com hvis I kommer af sted. Jeg vil gerne høre om jeres oplevelser og måske se et foto eller to hvis I har lyst til at vise det.

Follow on Bloglovin‘ / Like on Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

gode grill opskrifter