rabat hos justspotted

bøger til sommeren

 photo bog1_zps9e4ee573.jpg

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker bøger. På vores ferie i Tyrkiet fik jeg grådigt tygget mig igennem fire bøger på seks dage. Tre af bøgerne var de første i serien om Anders Knustas skrevet af den svenske forfatter Mari Jungstedt og den sidste bog var en god omgang chick-lit i form af den nyeste Bridget Jones bog. Hvis man er til romantiske komedier er denne bog et hit! Jeg har næsten lyst til at læse den igen, sådan bare fordi. Kender I det? Jeg tror egentlig aldrig jeg har læst en bog to gange, men jeg har haft lyst til det. Problemet er nok bare, at det kan være svært at genskabe den første glæde og iveren for at vende den næste side og den næste blot for at få stillet nysgerrigheden. Hvis min kæreste havde fået en femmer for hver gang han har hørt mig sige ‘jeg skal liiiiige læse den her side/det her kapitel færdig’ eller ‘jeg snupper liiiiiige ét kapitel mere’… Ja så ville han have en meget tung pengepung!

Mari Jungstedts bøger er jeg først kommet sent i gang med. Hun skrev den første i 2007, og den har jeg først læst nu. Og heldigvis for det! Så skal jeg nemlig ikke gå og vente på, at der udkommer nyt. Jeg fik som sagt læst de første tre på ferien og har netop i dag luftet cyklen og hentet det fjerde skud på stammen. En rigtig fin lyserød bog med titlen ‘Den døende Dandy’. Bogen er fra 2009 og det bedste af det hele er, at der venter 5 bøger mere i samlingen før jeg har gennemlæst serien. Så jeg håber de næste bøger er lige så gode som de første.

Hvor meget jeg end nyder at give mig helt hen til en bog er det desværre begrænset, hvor mange bøger jeg har læst på dansk grund. Det skyldes nok, at jeg altid føler jeg skal nå et eller andet når jeg er hjemme og derfor har svært ved at sætte mig ned med en god bog og finde ro. Alligevel ved jeg, at det er den ultimativt mest afstressende ting jeg kan gøre i min ferie, fremfor at tænde for de mange genudsendelser på tv eller stalke hele Facebooks trevlede netværk af mennesker igennem. Så nu har jeg besluttet mig for, at tage feriefølelsen med mig ud på min nyerhvervede altan og få læst mig en god krimi – eller to, hvem ved? Første step er i hvert fald taget, bogen er lånt på biblo og de første 25 sider er blevet vendt mens jeg har nydt en kop te og den tvivlsomme danske sommeraften under et tæppe på altanen.

For lige at sælge idéen om Mari Jungstedts romaner til de af jer, der endnu ikke har læst dem, kan jeg fortælle, at kapitlerne er dejligt korte og teksterne letlæselige uden at blive kedelige. Der er lidt kærlighed i bøgerne også – det er sådan noget jeg falder for. Har I allerede læst bøgerne eller har I måske fået lyst til at snuppe én med på jeres sommerferie? Måske I har noget andet godt læsestof pakket ned i jeres feriekuffert? Lad mig høre.

Follow on Bloglovin‘ / Like on Facebook

2 kommentarer

  • Læsning ved poolen eller på altanen er også det bedste jeg ved, når vi er på ferie. Jeg fik også læst mig igennem 4,5 bøger, da vi var en uge på Gran Canaria for nogle uger siden. Skønt! Har desværre ikke fået læst ligeså meget efter jeg kom hjem, kun færdiglæst den halve bog.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er pt i gang med Dinosaurens fjer af Sissel-Jo Gazan og er godt underholdt! Elsker en god krimi! Anbefaler gerne Jo Nesbøs krimier også 🙂
    Kh Henriette // blondinemor.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

rabat hos justspotted