status på mit fravær

kvinden i buret

Som sagt var jeg inde og se Kvinden i Buret i mandags. Jeg var af sted med min kæreste, søster og svoger. Søs og jeg havde begge læst bogen for nogle år siden og kendte derfor handlingen, mens drengene var helt nye i Jussi’s univers. Det var derfor lidt sjovt at sammenligne vores oplevelser af filmen med de forskellige forudsætninger. Drengene synes begge, at filmen var ganske god. Min vurdering kommer her:

Filmen er baseret på bogen Kvinden i Buret, som er én af de mange Jussi Adler-Olsen bøger jeg har spist mig igennem med stor appetit gennem de sidste år. Jeg er vild med krimi/thriller universet og i bøgerne om Afdeling Q er jeg især vild med karaktererne. Efter at have læst bøgerne havde Carl Mørck taget form i mine tanker som en lille, lidt rund mand, med tyndt hår på toppen og tør humor. Jeg ved ikke hvorfor, men sådan så han ud, da jeg læste bøgerne. Og jeg var derfor skeptisk over valget af Nikolaj Lie Kaas i rollen som politimanden Carl Mørck. Bevares, jeg elsker Nikolaj Lie Kaas’ skuespil – men han var bare ligesom lidt for høj og på en måde lidt for ung i det til at være den Carl Mørck, som jeg havde bygget op i min fantasi. Fordi jeg godt kan Li’e Kaas normalt, besluttede jeg mig for at give ham en chance for at overtage rollen som tha real Carl Mørck. Og da rulleteksterne efter 1 time og 48 minutter tonede over skærmen i biffens mørke var jeg solgt. Jeg havde det som når man ser en spændende serie. Jeg ville bare gerne se næste afsnit. Nu! Men jeg må vidst vente lidt..

En anden vigtig karakter i bøgerne er Carls assistent Assad. Assads karakter har flere gange fået mig til at ligge og klukke af grin på en solstol i syden mens jeg har læst om Afdeling Q. Assad er SÅ sjov i bøgerne! Jeg ved ikke, om jeg måske sammenlægger alle de sjove ting fra alle bøger og forventer, at alle jokes skal fyres af i første film. Men jeg synes på en måde Assad manglede lidt af de sjove ordspil og små sprogblomster i denne film. Når det er sagt vil jeg sige, at jeg synes Fares Fares spillede rollen som Assad perfekt og dannede et super makkerpar med Nikolaj Lie Kaas.

I næste film håber jeg vi støder på Vigga. Hende har jeg nemlig også nogle rimelig heftige forventninger til karaktermæssigt. Hun er meget markant i bøgerne, men her i første film har vi endnu ikke mødt hende. Så hende glæder jeg mig til at se hvordan de har valgt at fortolke når næste film kommer i biffen.

Det blev lige til en masse sammenligning med bogen. Jeg ved ikke om I har læst dem? Om ovenstående overhovedet gav mening? Uanset hvad vil jeg gøre det ganske kort her til sidst: jeg synes I skal se Kvinden i Buret. Den er god. Færdig bum!

Follow on Bloglovin‘ / Like on Facebook

2 kommentarer

  • Jeg glæder mig vildt meget til at gå i gang med bøgerne, alle taler så varmt om dem. Så må jeg se filmene bagefter på dvd 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

status på mit fravær