lykken er #39

opskrift: sprød pizza

En fredag aften tilbage i slutningen af august havde jeg kvalitetstid med min søster. Vi hoppede i joggingtøjet, lod brysterne hænge, bagte lækre pizzaer og hyggede med TLC og rigeligt med sukker. Det var lige hvad jeg havde brug for (nærmest altid). Elsker den slags hyggelige aftener. Pizzaerne (som I også kan se i dette indlæg) blev i øvrigt super gode og derfor vil jeg gerne lige dele opskriften med jer. Vi forsøgte også at lave kartoffelchips… Vi glemte bare lige, at vi havde dem i ovnen, da vi var i fuld gang med at sludre – så de blev ikke værd at skrive om..

 photo 0389e8d5-c321-473b-bdd4-a7e29f4d5669_zps1738d46d.jpg

Opskriften er til 2 mindre pizzaer.

Det skal du bruge..

Dej

  • 25 gram gær
  • 1,5 dl. lunkent vand
  • ½ tsk. sukker
  • 1 stk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 125 gram lyst mel
  • 100 gram groft mel

Fyld – kartoffel

  • Ca. 3 spsk. olivenolie
  • 1 presset fed hvidløg
  • 1 tsk. rosmarin
  • To alm. kartofler (skrællede og snittet i tynde skiver)
  • 1-2 mozzarella “bøffer”
  • Salt og peber

Fyld – seranoskinke

  • 1 ds. tomatpuré
  • 1 spsk. olivenolie
  • Basilikum
  • 1 pk. seranoskinke
  • Rucolasalat (på den færdige pizza)
  • Revet parmesan (på den færdige pizza)
  • 1-2 mozzarella “bøffer”
  • Salt og peber

Sådan gør du..

  • Tænd ovnen på 225 grader og varm de to badeplader i ovnen
  • Rør gæren ud i det lunkene vand
  • Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen
  • Lad dejen hæve i ca. 30min. i stuetemperatur
  • Del den i to og rul hver pizza helt flad
  • Smør pizzaen med en blanding af olie, hvidløg, salt og peber
  • Fordel fyldet på pizzaen samt skiver af mozzarella (det er en god idé at vride lidt af væsken ud af mozzarellaen)
  • Bag pizzaen i ovnen i ca. 15min.

Follow on Bloglovin‘ / Like on Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

lykken er #39