onkel dannys loppemarked

repost – size matters?

Kropsidealer er til evig debat. Jeg har på en del blogs læst både for og imod det ene og andet ideal. Det er nok et emne vi aldrig helt bliver færdige med at tænke over og debattere. Jeg skrev selv nedenstående indlæg tilbage i februar, og jeg synes det atter er relevant nu hvor hele “slanke-/trænings-/kropsidealdebatten” er oppe og vende.

Jeg faldt over det her sjove indlæg hos Nanna forleden. Indlægget stiller spørgsmålstegn ved det kvindeideal vi har i dag. Mange har sikkert set dette billede af kropsidealets udvikling gennem årene og det er faktisk ret vildt! Vi er gået fra buede kurver til benede kroppe.

Jeg skal da ikke være bleg for at sige, at jeg af og til slaver mig selv lidt med det almene kropsideal, der mest går på at være et styk meget stramt skind svøbt omkring enten ben eller hårdtpumpede muskler.. Se f.eks. indslaget om frontfiguren for modeugen i København – lidt tynd. Fair nok hvis det er naturligt – men lad være med at tro, at vi alle skal se sådan ud. Vi er nemlig alle forskellige hvor kliché det end lyder.

 photo 09031dd7-189b-42e0-a023-0655a24316bd_zps10e9a95a.jpg

Jeg har ting ved min krop jeg er glad ved og områder som jeg af og til har været lidt træt af.. Sådan er vi nok mange, der har det og det er helt ok – det må bare ikke være hæmmende i dagligdagen og overskygge alt andet. Kroppen vi fik da vi blev født er den vi skal bo i resten af livet. Vi kan til dels forme den med kost og motion (og operation), men på mange måder er vi som vi er. Og som Krummesagen siger, er det godt nok! Ikke bare er det godt nok, det er helt perfekt.

I det store hele mener jeg ikke, at der er noget forkert i at træne og dyrke regelmæssig motion, men jeg mener heller ikke, at en str. 42 skal være unormalt eller at kvinder med former skal føle sig utilpas. Jeg vil personligt aldrig give 100 % slip på chokolade, pizza eller sodavand. I virkeligheden elsker jeg, at vi alle har hver vores eget personlige kropsideal. Jeg elsker at se kvinder, der hviler i deres krop uanset idealer og trends. Det vigtigste for mig er, at jeg er sund og har det godt i mit eget skind. Jeg bliver bedre og bedre til det med alderen og jeg håber, at vi alle kan hjælpe hinanden til at føle os helt perfekte i det skind vi nu engang er født i.

Jeg er en Size M – en Size Me, og det er jeg glad for! Jeg træner jævnligt, fordi det styrker mit immunforsvar og giver mig overskud til at klare dagligdagens mange gøremål. Jeg kan godt lide at føle, at min krop er stærk og sund, men samtidig under jeg også mig selv en god middag og masser af guf når jeg er i biografen. Jeg har personligt, efter mange års søgen, fundet en gylden middelvej, der passer mig rigtig godt. Jeg får smagt på livets goder samtidig med, at jeg holder mig i en nogenlunde fysisk form. Jeg er blevet super god til at mærke efter om jeg har det godt i min krop og hvis ikke tager jeg aktion på det. Jeg gider ikke spilde min tid på at have det dårligt med min krop – den følger mig hvor end jeg går, så vi skal bare kunne sammen!

Mit råd til jer vil derfor være, at værdsætte jeres krop og pleje den som var den jeres bedste veninde – så vil I få god karma tilbage fra den. Lidt corny, men såååå sandt!

Follow me on Bloglovin‘ / Like me on Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

onkel dannys loppemarked