du er smukkere end du tror

blomsterkranse og bålhygge

 photo 8d4b5b14-1551-42fc-ba1e-983a4287a849_zpsa2ef4f44.jpg

I morgen er det Sankt Hans.. Det kommer lige meget bag på mig hvert år. Derfor bliver det sjældent til det store festivitas for mit vedkommende. Hvordan har I det med Sankt Hans? Er det noget I fejrer?

Min optimale Sankt Hans fejring er nok noget mere svensk.. Ikke at jeg nogensinde har prøvet at fejre svensk “midsommar”, men jeg har en umådelig lyst til at være en del af det glansbillede jeg forestiller mig det er. For mit indre blik ser det sådan her ud.. En varm sommeraften. Huden er lækkerbrun og håret hænger langt, løst og lækkert med en blomsterkrans på toppen. Pigerne er iført florlette hvide kjoler, eller fine hvide toppe med flotte detaljer og måske et par revede denim shorts til at fremhæve de brune sommerben. Med vinden i det lange hår cykler man hen og mødes til hygge med god mad og godt selskab under åben himmel. Der er bål til langt ud på natten, hvor man griner og fortæller historier og så er der selvfølgelig spontan badning i en nærliggende skovsø mens solen går ned.

Lyder det ikke hyggeligt? Ret langt fra en klassisk dansk Sankt Hans med slatne fadøl, falsk fællessang rundt om et bål af Europaller pyntet med en heks formet af aflagt tøj.. Det er som oftest i regnvejr, og i år tilmed på en søndag, hvor man hverken kan fejre det helt eller springe over. Er meget mere til den romantiske svenske variant jeg har kreeret i mit hoved, men nu hvor jeg godt ved det ikke bliver en realitet, vil jeg gerne spørge hvordan og hvor I holder er god Sankt Hans? Og hvis I fejrer det – kan I anbefale nogle steder i KBH eller omegn?

Follow me on Bloglovin‘ / Like me on Facebook

2 kommentarer

  • Fejrer det altid da det er min fødselsdag 🙂 men ergo fejre jeg nok mere mig selv end selve Skt. Hans. Haha. Men du har ret, vejret er som oftest dårligt og der er slet ikke den svenske idylliske stemning over det. Det kunne da være man skulle ændre det? Har et enkelt år fejret det i Sverige i ores sommerhus, men det lå altså meget tæt op ad den danske fejring som jeg husker det 🙂 håber du finder et sted at se bål og at vejret holder sig nogenlunde ok 🙂 god sommer!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det kunne være så hyggeligt at fejre det på svensk vis 🙂 Jeg har inviteret min svigermor og hendes mand til middag, og hvis det regner ser vi bare bål i tv. Det gør det nok. Ellers ville jeg tage ned til Sophienholm eller på Bakken (søen bagved) 🙂 For nogle år siden var vi ved Vallensbæk strand på nogle venners families båd, super lækker oplevelse 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

du er smukkere end du tror