leo 4 life

ønsker mig derhen, hvor pebret gror..

 photo 7ed31484-41be-43a5-8489-f174fe9142b5_zpsd7433817.jpg

Nu hvor jeg ingen sommerferieplaner har i år og den danske sommer lader til at være lidt ustabil og upålidelig, er det rart at kunne lune sig på gamle minder. Samtidig drømmer jeg om, at nogle nye minder vil blive skabt en dag på et nyt eventyr med dem jeg holder af. Min kæreste og jeg har begge lidt en del under mit studie de seneste år. At jeg har arbejdet fuldtid og studeret ved siden af har fyldt en hel del. En af de bedste måder vi kan genfinde hinanden på er ved at stikke af sammen. Vi gjorde det bl.a. sidste år, hvor vi sejlede i kano i Sverige og svedte om kap i Tyrkiet.

Vi har desværre ikke midlerne til at drage afsted i år som det ser ud pt. Planen var, at vi skulle fejre enden på mit studie med en lækker tur og kærlighed ad libitum gerne under nogle palmer og i noget sol, men der er desværre ikke just udsigt til den slags som landet ligger. Jeg har i stedet fundet nogle af mine allerbedste ferieminder frem fra gemmerne og lavet et indlæg med nogle solrige fotos fra den anden side af kloden, som forhåbentlig kan lune lidt. Hvis I kan lide mit indlæg kan I “like” det på Spies’ Facebook og måske hjælpe mig og min dejlige kæreste ud på jagt efter vores fælles kærlighed under sydens sol. Her først anekdoten om et eventyr jeg engang var på..

En af mine hidtil mest eksotiske rejser var faktisk slet ikke en sommerferie, men en juleferie. Turen gik til Sri Lanka og det var en af de mest oplevelsesrige rejser jeg har været på. Da vi rejste afsted på en kold, snefuld morgen midt i december 2010 satte mange folk spørgsmålstegn ved vores valg af destination. De mente, at det var et farligt rejsemål, som var uegnet til ferier. Andre kendte ikke det store til stedet på det tidspunkt. Det gjorde vi egentlig heller ikke, men det kom vi til og stedet er sidenhen blevet et mere populært rejsemål blandt danskere. Befolkningen på Sri Lanka var venlig og humoristik. Der var liv og glade dage trods de primitive forhold. Øen var 6 år forinden hårdt ramt af tsunamien og visse steder langs kysten bar byerne stadig præg af katastrofen. Alligevel er der noget tropisk og beroligende over landet, hvor pebret gror. På vores 14 dage lange tur i landet oplevede vi meget mere end jeg nogensinde havde turde håbe på.

Vi besøgte templer og buddha statuer, vi så elefanter gå frit omkring og var på safari i et vildt reservat. Vi besteg det smukke bjerg Sigiriya og boede side om side med aberne ude i den vilde natur. Vi besøgte nogle af Sri Lankas berømte spice gardens, hvor man kan købe naturlægemidler, krydderier og cremer produceret på stedet. Vi kørte i tuk tuks og drak te direkte på fabrikken, hvor det blev produceret. Da vi en eftermiddag vågede os ind i junglen nær vores hotel så vi krokodiller svømme rundt i en stor sø. Her mødte vi også en lille munk på ca. 8 år, der stolt viste os hans tempel med en stor buddha. Hele herligheden lå godt gemt midt inde i junglens grønne, regnvåde vildskab. Om aftenen så vi ildfluer flyve lysende rundt i buskene og vi oplevede de smukkeste solnedgange på sandstrandene. I nattens ly havde en strandskildpadde været oppe på stranden og lægge sine æg. Vi spiste karry og ananas i lange baner og nød det behagelige klima. Alt sammen var fantastik og anderledes og virkelig autentisk! Det var en af de bedsste ferier. Jeg vil klart anbefale enhver at tage til Sri Lanka – det er ikke spor farligt, det farligste er, at man får lyst til at rejse tilbage igen og igen!

Da Zulu i vinters viste Tuk Tuk Challenge fra Sri Lanka længtes jeg atter tilbage og jeg håber, at jeg en dag får landet at se igen og måske får mulighed for at vise min kæreste det fantastiske land. Indtil da vil jeg se tilbage med glæde på de minder turen i 2010 gav mig og min familie. Her er lidt grynede fotos (før spejlreflekskameraets tid) fra vores tur..

 photo b2c1be46-4080-4435-8145-0c8096c13b11_zps7c459dac.jpg

 photo 245ad2c4-a4e5-4acc-b36b-93683ad64d80_zps48c77419.jpg

 photo a8c81cd8-b49b-4098-9b51-319feb61c20c_zpse561edbe.jpg

 photo 9def2eae-33e9-4df1-ba08-bc99aabdacd6_zps3fde5993.jpg

 photo a6775d51-df92-4c20-b2a3-27a8d84f8bea_zpse630d823.jpg

 photo 68475406-095a-42a9-94ac-060a75622d84_zps24f07600.jpg

 photo 8039fdd9-7b28-441e-b153-72d652342f20_zps7b41d70e.jpg

Follow me on Bloglovin‘ / Like me on Facebook

14 kommentarer

 • Fie

  Hej 😀

  Jeg faldt over din blog i konkurrencen inde på Spies’ FB page 🙂 Jeg synes du er en klar vinder!! Har bladret dine andre rejseindlæg igennem og kunne godt tænke mig endnu flere rejseindlæg fra dig. Det er du super god til! Pøj pøj med konkurrencen og god sommer 😀

  KH Fie

  PS. Følger dig fast nu!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Fie 🙂
   Mange tak for din kommentar! Er super glad for din feedback 🙂 Håber bestemt på at komme i betragtning, men man tør jo dårligt andet end at drømme om det 🙂 Det vil være det vildeste!!! 🙂
   Rigtig god dag 🙂
   -Natasja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Wow et indlæg 🙂 Jeg har kikket på din blog og specielt dine rejseindlæg.;-) Du tager nogle vildt flotte, stemingsfyldte billeder og skriver nogle super gode og til tider sjove histiorer fra dine rejser uanset om det er oplevelses, sol, by eller natur ferie… VIND VIND VIND, så jeg kan læse flere rejseindlæg… Mit eneste problem er, JEG vil også på ferie, men indtil da nyder dine spændende indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ih tusind tak Kirsten 🙂 Hehe, kan godt forstå du også gerne vil på ferie! Det er nok min favorit hobby nr. 1 😀 Tak for din søde kommentar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsker dine rejseindlæg! Du får mig lyst til at rejse jorden rundt 🙂 Efter din film fra Sverige får jeg lyst til at komme på kanotur, under din rejseblogging sidste år sukkede jeg efter Tyrkiet og nu vil jeg til Sri Lanka. Det ser vidunderligt ud!!! Mere rejseblogging – tak! ! ! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hehe tak 😀 Jeg skal se hvad jeg kan gøre – hvis det står til mig kommer der mere rejseblogging i år 🙂 Krydser fingre 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har selvfølgelig stemt på dig og håber rigtig meget, at du vinder en tur 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vigga

  Hold nu fest nogle flotte billeder, jeg bliver helt i rejsehumør! Jeg har kigget under dine andre rejseindlæg og det er virkelig flotte billeder hvor man kan fornemme stemningen 🙂 Jeg håber du vinder konkurrencen så jeg kan få mere feriestemning, nu hvor jeg ikke selv kan rejse i år 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak for din kommentar Vigga <3 Jeg har desværre heller ingen andre ferieplaner denne sommer – så præmien ville falde på et tørt sted 🙂 Jeg har været ALT for meget væk fra min kæreste grundet fuldtidsjob, skilsmissestudie og specialeskrivning, så vi trænger virkelig til noget alenetid. Præmien ville kunne give os nogle gode oplevelser sammen og jeg vil samtidig kunne dele dem med jer her på bloggen – det er ren win-win 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Aa. Jensen

  Hvor ser det skønt ud, er ihvertfald også en af mine must-destinationer 🙂 Vil lige tilføje at jeg også har været hvor pebret gror, på Phu quoc i Vietnam 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria B. Jeppesen

  Årh hvor ser det godt ud!! Det skal da helt klart med i overvejelsernes til næste ferie!!
  Var I dernede på egen hånd, eller med et rejsefirna?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi var dernede med et rejseselskab. 7 dage på rundrejse og 7 dage på badeferie 🙂 Jeg vil umiddelbart anbefale, at man rejser med et selskab og eventuelt køber en pakkeløsning, hvis man ikke har været der før. Der er mange rejseselskaber, der har fået Sri Lanka på “menukortet” siden vi var af sted 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

leo 4 life