inspo #2

opskrift – grove morgenboller

 photo 86bd2b2f-8bf0-4e30-895e-0a8323ebc3b8_zps86e546ce.jpg

Her kommer opskriften på de lækre morgenboller.. Måske du så kan bage dem til én du har kær i weekenden?

Det skal du bruge..

  • 50 gram gær
  • 6 spiseskeer lunkent vand
  • 3 dl. mælk
  • 3 spiseskeer sukker (kan udelades for en sundere variant)
  • 50 gram smeltet smør
  • 4 dl. øko sigtemel
  • 3 dl. femkornsblanding
  • 1 teske salt
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du..

  • Opløs gæren i lunkent vand.
  • Tilsæt lidt mel og rør i dejen.
  • Tilsæt herefter resten af melet og alle de øvrige ingredienser.
  • Ælt dejen til den er fast og luftig.
  • Rul en pølse og del dejen i ca. 12-14 stykker.
  • Form bollerne og stil dem på en bageplade med et klæde over sig i ca. 25 minutter.
  • Pensel eventuelt bollerne med æg for en flot overflade.
  • Bag bollerne på 200grader i ca. 12 minutter.

Follow me on Bloglovin‘ / Like me on Facebook

1 kommentar

  • Hej 🙂
    Jeg tror altså at der er en fejl i din opskrift her, eller det kan jeg jo ikke vide. Men jeg har lige prøvet at lave boller efter denne opskrift, men da jeg havde blandet alle ingredienserne sammen var det stadig helt “vandet” – slet ikke som dej overhovedet. Jeg blev nødt til at tilsætte ret meget ekstra mel for at det kunne hænge sammen og ikke længere var for klistret – ved du hvad det kan skyldes?
    Har også undret mig over om man ikke skal koge kernerne først?
    Mvh. Charlotte

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

inspo #2