farvel sarah lund

bryllup eller ej?

I dag har mine forældre været gift i 24 år (TILLYKKE!). Det er en sjat. Især når man kun er 47år gammel.! Jeg har altid været ubeskrivelig glad for at være barn af en såkaldt kernefamilie med über kærlige forældre. De blev egentlig gift af praktiske årsager, ikke den store romantik dér, men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at de er skabt til at være ægtefolk. Men er det et forældet fænomen det dersens ægtefolk?

wedding-cakes-pictures-of-white-wedding-cakes-629-1

Foto lånt fra Brides.com.

Hjemme hos os dukker emner som “bryllup” og “frieri” af og til op. Naturligvis på foranledning af damen her. Absolut ikke fordi jeg vil giftes nu og her (don’t worry honey!), men jeg synes det er sjovt at høre hvilke tanker og idéer min bedre halvdel (og andre) gør sig om emnet. Vi har ikke sat fingeren på hvad der skal ske for os når den tid engang kommer og det er netop dét indlægget her skal handle om.. Nu om dage er der ikke den store forskel på at være gift eller ugift. Man bor sammen no matter what, deles om regningerne og opvasken. Børn kan snildt fødes uden en vielsesattest og der bliver sparet en del penge hvis man ikke skal holde stor familiefestivitas med riskast og diamantringe. Alligevel er der lidt en prinsessedrøm i at få den ultimative bekræftelse fra ens helt egen prins..

Men hvad synes I egentlig? Er bryllupper old fashion eller er det hot-hot-hot? Skal man giftes før eller efter man får børn? Eller skal man bare slet ikke giftes? Skal det være på rådhus eller i kirke, hvis det skal være? Og hvorfor egentlig blive gift? Fordi det er praktisk? Fordi det er romantisk? Fordi man altid har drømt om den flotte kjole, manden for enden af kirkegulvet og kage i FLERE lag?

Jeg kunne godt tænke mig at høre jeres tanker om ægteskabet uanset om I er gift, ugifte, singler eller hvad I måtte være. Alle meninger er yderst velkomne!

Follow me on Bloglovin‘ / Like me on Facebook

 

10 kommentarer

 • Lykke

  Tillykke. 🙂 Mine forældre har været gift i snart 41 år. De er hinandens bedste venner og man kan stadig se kærligheden mellem dem.
  Jeg har altid ment at bryllupsklokkernes ringen var et modigt træk. Det er, i mine øjne, en meget alvorlig måde at binde sig til et andet menneske på, da man gør det for livet. Jeg har aldrig helt forstået at folk turde – før nu… 🙂
  Jeg har fundet mig, ikke bare en dejlig mand, men ham, som jeg ved dybt i min sjæl, at jeg skal blive gammel sammen med. Jeg er ikke prinsessetypen, der har haft sit drømmebryllup i hovedet siden barndommen… Men når man møder sit livs kærlighed vendes nogle ting på hovedet. Fantasien får i dag frit spil. 🙂 Jeg er ikke i tvivl om, at vi skal giftes. Vi elsker hinanden helt ubetinget.<3
  Så med andre ord, når man møder sin sjælepartner, så føles det bare helt naturligt. Det føles som et naturligt skridt, når alting føles rigtigt.
  Held & lykke med fremtiden! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak 🙂

   Jeg får helt kuldegysninger når jeg læser din kommentar! Hvor lyder det bare fantastisk og som den helt ægte, store kærlighed 🙂 Stort tillykke med, at have fundet manden i dit liv <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Synes bryllupper er utroligt smukke og en fantastisk begivenhed at være med til! – så helt bestemt hot hot hot! 🙂
  Jeg ser selv en del op til mine forældre, de har været sammen siden de var 16 og 17 år gamle og har været gift i 26 år og de virker stadig helt ny forelsket – synes det er fantastisk at kunne være sammen med den samme person i så lang tid.

  Hvis jeg selv en gang skal giftes så skulle jeg også være helt sikker på det var med the one and only også skulle der ikke spares på noget som helst, skulle være en prinsesse værdi – man har jo lov til at drømme og at penge ikke er noget problem 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Måske det er alle os børn af forældre, der har holdt sammen en menneskealder, der romantiserer bryllupper 😀 Jeg gør i hvert fald lidt ligesom du gør 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amy

  Tillykke med dine forældre – hvor må det være dejligt! 🙂
  Kan I huske Kronprinsen og Kronprinsessens bryllup i maj 2004? I mine øjne, så var det er perfekt bryllup! Åh, hvor har jeg dog drømt om det. Jeg ønsker dog et knapt så voldsomt bryllup. Tror først at jeg kan tænke realistisk omkring min bryllup, den dag det faktisk bliver nødvendigt.
  Men man er vel altid en lille prinsesse.. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak <3

   Uhlala, det var et stort bryllup! Alle de blomster og mennesker og guld og glimmer. Rigtig prinsessedrøm i bogstavligste forstand 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Jeg drømmer om en vinter bryllup, og gerne med sne og en masse lyskæder. Lidt aller Phoebe fra venner. Mine forældre har et gamlet vennepar, hvor manden har lov til at vie folk, så min drøm er at få ham til det. Kjolen tror jeg først jeg ved, hvordan den skal se ud, når jeg ser den. Tillykke med dine forældre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tilde

  Jeg mener at et bryllup er oldfashion, men af en eller anden grund ser jeg det som noget af de smukkeste et par kan gøre.. Og også meget fornuftigt!! Jeg SKAL giftes når jeg engang finder manden i mit liv 🙂 Det er en af mine største drømme! Min store drøm er at gøre det på en stor græsplæne, med udsigt over vandet. I stor kjole og med en masse flotte stole (som i kirken), en lang løber og noget romantisk musik (gerne akustisk).. Og ja, det er romantisk, smukt, klogt og en stor pigedrøm!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder som et skønt bryllup 🙂 Jeg tør ikke drømme om den slags i DK, er sikker på det ville regne dagen lang 😀 Men det kan vel også gøres et mere solrigt sted 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

farvel sarah lund