stik mig din blog

opskrift – den bedste pizzadej

For nogle år siden fik jeg denne pizzaopskrift af min søde søster. Når aftensmaden skal være nem og småfedtet kan man lave en pizza med den velkendte færdiglavede pizzabund fra Netto, og den er også fin, men helt ærligt? Så synes jeg, at er den her dej er en hel del bedre. Den mætter mere, bliver lækker sprød og så er den billig. Og det bedste ved det hele er, at den slet ikke er så besværlig at lave som man skulle tro.

Opskriften bliver til ca. to store pizzaer – så man kan evt. lave en halv portion hvis man er alene.

PIZZA4

Det skal du bruge..

  • 3 dl vand
  • 50 gram gær
  • 1/2 dl olie
  • 600 gram mel
  • Lidt salt
  • Tomatsauce og valgfrit fyld

Sådan gør du..

  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt halvdelen af melet og rør med en mikser med dejkroge.
  • Tilsæt lidt salt og olie samt resten af melen og rør til dejen er jævn.
  • Sæt dejen til at hæve i skålen med et klæde over i ca. 30 minutter.
  • Ælt dejen igen, del den i to og rul den ud på et stykke bagepapir til den er flot og flad (ca. 1 cm).
  • Hæld tomatsauce med basilikum, hvidløg, oregane og olivenolie på bunden og tilsæt fyld og ost.
  • Sæt pizzaerne i ovnen på ca. 200 grader i 20-30 minutter.

Forslag til fyld…

  • Parmaskine og rucola.
  • Hakket kød svitset på pande med krydderier og løg.
  • Kartofler, kyllingestykker og pesto.
  • Tomat, basilikum og mozzarella.
  • Blandede grønsager; squash, kartoffel, peberfrugt, gulerødder, majs og jeg kunne blive ved.

Voila og velbekomme! Så er der dømt dejlig junk <3

Follow me on Bloglovin‘ / Like me on Facebook

3 kommentarer

  • Netop den opskrift bruger jeg også, den er altid et hit (:

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Aa. Jensen

    Hvis du vil lave det lidt sundere, så prøv at riv gulerød og blomkål, bland det med æg, læg det ud på bageplade og bag i 15 min på 200 grader varmluft, og derefter 15 min med fyld på. Prøvede lige i dag for første gang og nam nam, og en ret sund pizza 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

stik mig din blog