opskrift – chokolade cupcakes

Her kommer den første opskrift på kage fra Søs’ dejlige, overdådige kagebord. Det kan varmt anbefales at sætte kagerne i køleskabet en lille times tid inden servering – så bliver konsistensen super lækker! Opskriften er inspireret af denne opskrift fra Sarahs Kager (totalt yndlings kageblog!).
Det skal du bruge..
- 100 gram mel
- 20 gram usødet kakao
- 140 gram sukker
- 1 ½ tsk. bagepulver
- 40 gram blødt smør
- 1,2 dl letmælk
- 1 æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- 80 gram hakket mørk chokolade 70%
- 80 gram hakkede mandler
- Lidt salt
Til frosting…
- 300 gram flormelis
- 100 gram blødt smør
- 0,4 dl letmælk
- 50 gram smeltet mørk chokolade 70%
Sådan gør du..
- Forvarm ovnen til 170 grader.
- Pisk smør, mel, sukker, kakao, bagepulver og salt indtil alle ingredienser er blandet sammen.
- Pisk mælk, æg og vaniljesukker sammen i en anden skål og bland de to skåles indhold sammen. Pisk til en glat konsistens opnås.
- Vend den hakkede chokolade og de hakkede mandler i dejen.
- Put papirsforme i en metalmuffinsform og fyld formene 2/3 op til kanten.
- Bag 20–25 minutter og lad cupcakes afkøle inden frostingen smøres på.
Frosting…
- Smelt chokoladen til frostingen og lad den køle af. Den skal være stuetemperatur inden den røres med de øvrige ingredienser.
- Pisk flormelis og smør og tilsæt mælken.
- Pisk den smeltede chokolade i – jo længere frostingen piskes, dets lettere bliver den.
- Klip et lille hul i hjørnet af en frysepose og fyld posen med frosting. Pynt de afkølede cupcakes med frostingen.
Velbekomme!
Follow me on Bloglovin‘ / Like me on Facebook
nej nej nej, de ultimative chokolade cupcakes er dem her mudcake cupcakes !! 😀 De er vidunderlige!