yesterday

for meget sol?

Jeg læste i dag, at der har været ballade over H&Ms nye bikinikollektion. Ikke på grund af kollektionen – den er skam fin nok, men fordi modellen lader til at have dyrket overdreven solbadning. Emner som hudkræft, solarium, solbadning, solcreme osv. har længe været en del af mediebilledet og jeg synes faktisk, at det er et super vigtigt emne.

Personligt må jeg (desværre) indrømme, at jeg godt kan lide at have lidt tan. Et lille kys af solen gør bare noget fint ved looket. Man ser friskere ud og mere overskudsagtig (måske fordi jeg forbinder solbrun hud med sommerferier?).. Dog må jeg indrømme, at jeg også  synes det kan blive for meget! Jeg synes det er super vigtigt at smøre sig ind i gode solcremer, at sørge for ikke at blive skoldet og at holde sig til den fine kulør når det er den naturlige sol, der har hjulpet den på vej. Jeg skal ikke være hellig bevares.. Jeg har da også taget solarium og ser absolut ikke ned på folk, der gør det. Jeg synes bare, at vi alle skal passe på os selv – hvilket bl.a. indebærer at undgå solskoldninger, overdreven solbadning og store mængder af solarium.

Hvordan har I det med solbadning? Er I soldyrkere eller skyggefans? Og hvad med solarium – er det so last year?

Photobucket

Billeder lånt fra H&M..

16 kommentarer

 • Jeg har intet imod solbadning, jeg soler mig tit selv om sommeren. Jeg har heller ikke noget imod at folk tager solarie, det må de selv om og jeg kunne også selv finde på det, men har dog aldrig prøvet det da jeg ikke har haft behov for det og hellere ville være lidt brun og ha en sund hud, end meget brun og øge chancerne for hudkræft osv.
  Mht H&Ms modeller, synes jeg at det er lidt i overkanten denne gang 🙂

  //http://youhaveonelife.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes simpelhen at disse modeller er alt for brune – nærmere negere. Det er dårlig reklame for H&M. Jeg vil hellere se deres lyse modeller

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • helene

  Jeg synes at man (læs; samfundet) skal slappe lidt af med at dømme på fuld skrue evig og altid. Jeg kan ind i mellem blive så træt af at nogen synes de har ytringspligt og ikke ytringsfrihed – især hvis man kan købe sig lidt kredit til den politisk korrekte holdning konto. Hvornår kommer tiden hvor der bare er plads til os allesammen – også dem der måske soler lidt for meget og godt kunne tage 5 kg på uden det gjorde noget. Jeg synes dit indlæg Natasja, det er meget neutralt, så det er ikke møntet på dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • blogliebling

   Uha ja, det er en helt anden debat – men ikke desto mindre en vigtig én. Måske man skulle tage det op en dag på bloggen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • kathrine

  Billedet med den gule bikini, har gjort stort indtryk på mig. Så reklamebilledet på nettet, og blev straks forelsket i det fine look og gule bikini. Ind på h&m online shop, ned i kurven med bikinien. Men så var det at det slog mig. For pokker da, jeg har den lyseste porcelænshud, fregner og rødblond hår. Da solen kiggede frem i starten af maj, stod jeg trofast på apoteket med en spf. 30 og 50, der lige skulle købes, inden jeg skulle ud og nyde det dejlige vejret. Lang snak, det korte og det lange er at bikinien aldrig blev købt. Hvor mange blege kroppe kan liiige klare sådan en farve? Ikke min. Måske bruger de “brune” modeller fordi de kraftige farver simpelthen bare ser bedre ud på nogle med tan? Neonfarver går bare bedre med tan, det har jeg da måtte indse – måske h&m har set fidusen i det. Jeg vil da lige kigge min shoppingkurv igennem en eksta gang i fremtiden hos h&m, for mon ikke at der har listet sig noget ned, som ikke går helt så godt til min meget beskedne (læs: ikke eksisterende) tan.
  I lang tid har der været snak om for tynde modeller, det er der nogenlunde blevet rettet op på (og så alligevel ikke når man kigger på den gule bikini – min krop ser i hvert fald ikke sådan ud), måske tiden er inde til at vi får nogle “blege” modeller på banen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • blogliebling

   Cool Kathrine 🙂 Du har fat i den lange ende! Det handler om at finde ud af hvem man selv er og hvad man synes er lækkert – ikke at se ud som dem på billederne 🙂 Som man siger “vær dig selv – alle andre er allerede taget”.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er bleg. Har altid været det. Og vil altid være det. Og det er egentlig helt ok med mig 🙂 jeg synes det udstråler sarthed og femininitet med en lys hud, så det påvirker på ingen måde mig at se en reklame med en lækker solbrun kvinde.

  http://whoisbjoern.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Celina

  Jeg synes bestemt hun er for brun 🙁 Jeg synes det er synd H&M ikke bruger en “blegere” model, for at vise det også kan være flot…
  Det argument med at “tøjets farve syner bedre på mørk hud” er jo et latterligt argument, for så burde alle os “blege” skandinaviske piger jo slet ikke gå i H&M eller farvet tøj…

  Jeg synes det ville klæde H&M at blive mere opmærksom på de signaler de sender – Punktum!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • blogliebling

   Hehe, ja det er et fjollet argument 🙂 Jovist, vi har hver især farver, der klæder os mere eller mindre godt, men hvis de farverH&M sælger kun er til folk med ekstra vild tan har de nok ramt den forkerte målgruppe 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har også undret mig over deres reklamer, specielt fordi jeg næsten ikke kan tro på, at nogen hvide mennesker kan ønske at have den hudfarve som modellerne har i reklamerne.

  Er heller ingen hellig ko, elsker at have lidt tan, og elsker lige så meget at ligge i solen og mærke varmen. Tror på, at (ægte) sol med måde er godt, hvis ikke for huden, så for sindet. Solarium har jeg valgt fra.

  Bruger for det meste solcreme, men men, har altså prøvet at det etser min neglelak, og det er jeg ikke just begejstret for at smøre på huden! Så en mellemting mellem soldyrker og skyggefan 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • blogliebling

   Det lyder som et sundt forhold til solen 🙂 Den gemmer helt sikkert også på gode ting som vi har brug for.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Da jeg først læste artiklen om den ‘for brune’ H&M-model, tænkte jeg egentlig, at det var lidt diskrimerende, fordi jeg troede, at modellen var sort. Da jeg så så før-billedet blev jeg alligevel lidt chokeret, det er noget af en ekstrem forskel. Personligt kan jeg også godt lide det solbrune look, men synes at det her er for ekstremt. Det ligner jo, at hun er blevet smurt ind i sovsekulør…
  Samtidig synes jeg heller ikke, at det er grimt at være bleg, det har bestemt også sin charme. For sådan ser jeg selv ud, ha ha. Min hud tager ikke så godt imod farve, og så vil jeg også gerne passe på mig selv om min hud. Selvom jeg da også er ude af og til er det et spørgsmål om ‘alt med måde’ for mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • blogliebling

   Hehe, jeg vil give dig ret – men når man ser “før” billeder af modellen er det lidt vildt 🙂

   Bleg kan være rigtig flot – hovedpointen er nok velplejet hud, så er kuløren underordnet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • synes slet ikke det ser flot ud at være så brun som modellen er, og det var også min første tanke da jeg så kampagnen, men er enig med dig i, at (næsten) alle bare ser lidt bedre ud med lidt tan. det er jo også bevist, at vi generelt finder solbrune mennesker mere tiltrækkende. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • blogliebling

   Nej du har ret.. man kan vidst godt kalde det too much på de billeder.. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

yesterday